Logo

Kvan snaps

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Angelica archangelica ssp litoralis
Man høster et (!) blad i juni-juli måned.
Del det fligede blad, så der kun er de tre midterste flige tilbage.
Put den i en klar flaske og fyld den med vodka.
Lad den trække i en måned.
Skænk direkte fra flasken med blad.
Snapsen har en meget aromatisk og let bitter smag og en meget lys, gulgrønlig farve.

Tips:
Den kan gemmes. Lad bladet blive i.
Kvan er en gammel kulturplante og vikingernes svar på kartoflen. Man dyrkede den i kvan-gårde og tog den på grund af dens høje indhold af C-vitamin med på sørejser. Vanløse betyder Kvan-sted. I dag bruges den blandt andet til Chartreuse-likøren. Man kan stadigt få planten i planteskoler.
Den lignende og nært beslægtede Skov-Angelik Angelica silvestris kan ikke bruges.
Smagsstofferne er meget koncentrerede i planten, derfor den lille dosis. Andre bruger flere blade eller roden og trækker så i kortere tid eller fortynder kraftigt. Men ovenstående opskrift passer til forfatterens smag og er meget nem.
Den nordlige Fjeld-Kvan Angelica archangelica ssp norvegica, der blandt andet findes på Grønland, regnes blandt kendere som den bedste.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 5.381 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her