Logo

Braunstein Pilsner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
Bryggeri: Bryghuset Braunstein, Køge
Brygget for første gang: 2005
Type: Pilsner
Alkohol: 5,3%
Flaskestørrelse: 35,5 cl.
Forhandles af:
Pris ca:
Brygges : Hele året
Bør nydes ved : 6-8ºC


Braunstein Pilsner - Gylden traditionel pilsner med en råhvid skumkrone, med humle- og karamel fyldt aroma og en ren tør eftersmag.
Smager frisk og livlig samtidig med, at den balancerer godt mellem bitterhed og let sødme.
En let drikkelig øl der slukker tørsten godt.
Som alle Braunstein’s øl er Pilsner brygget med de fineste, naturlige råvarer.
 
Pilsneren fra Braunstein er en smuk lys gylden øl, som – på grund af mikrofiltreringen – fremstår helt klar i glasset. Et slankt og dybt glas vil fremhæve øllets farve og give mulighed for at sikre et tykt lag af skum under ophældningen.
Brygget har en særdeles fin balance mellem maltens kornagtige bidrag og humlens aromatiske bidrag til duften – og den samme fine balance finder man, når man sipper den første slurk af øllet.
Aromaen er klassisk for en pilsner: korn, lys malt og kiks blandet med humle, og så en antydning af noget frisk, lidt i retning af en nyslået høstak.
Smagen er ganske bitter, som man vil forvente det af en pilsner, der er tro mod forlægget fra Plzen i Tjekkiet, men bitterheden balancerer som nævnt fint med sødmen og virker på ingen måde overdrevet.
 Eftersmagen er markant bitter, og den bliver hængende længe efter at den sidste tår er sunket.
Det er en forholdsvist fyldig øl, med en tydelig krop og nogen sødme. På alkoholskalaen ligger øllen lige en anelse over det almindelige niveau for pilsnere på 5 %, og dette sammen med en vis sødme og bitterheden gør, at der er tale om en kraftig pilsnerøl, som vil klare sig særdeles godt sammen med mad. I mange situationer mangler danske industripilsnere nemlig både sødme og styrke til at matche den intensitet af aroma og smag, som maden byder på. Prøv den sammen med almindelig dansk hverdagsmad, eller måske sammen med retter fra Asiens stærke køkken, hvor øllets sødme er med til at pakke chiliens varme ind, samtidig med at brygget er fint tørstslukkende.
Anders Evald 19. december 2005
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.132 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her