Logo

Røllike - soldaterurt - Achillea millefoli­um

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede
Almindelig røllike på grøftekant.
Røllike: urteslægt af fler­årige, stråleblomstrede kurvplanter med små, fåblomstrede kurve i halvskærm. Omfatter bl.a. alminde­lig røllike og nyserøllike; nogle arter dyrkes som prydplanter. Trods for­giftningsfare en gammel lægeplante, der har været anvendt både til ud­vortes brug mod bylder m.m. og til indvortes, især mod feber.
Røllike blomstrer samtidig med perikon og er almindelig i den danske natur. Planten blev førhen kaldt for soldaterurt, fordi den, udtrukket i alkohol, blev brugt som sårhelende middel og til at standse diarre. En lille dram af røllike skal også lindre ved menstruationsbe­svær.
Indsaml frisk udsprungne blomsterkurve og kom dem f.eks. på et syltetøjsglas. Overhæld blomster med alkohol og lad det trække i mindst to uger. Snapsen har nu fået en fin gylden farve. I gamle dage sagde man, at en lyserød røllike skulle mænd bruge mod ondt i maven, mens de hvide blomster var bedst for kvinder.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her