Logo

Minitarteletter med oksekød, og sauce af enebær og whisky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Minitarteletter med oksekød, og sauce af enebær og whisky

 

Enkel og sofistikeret kanape, der også kan serveres på minitoast, eller blot på en tandstik til at dyppe i den varme sauce.

20 KANAPEER FORBEREDELSE: 15 minutter TILBEREDNING: 20 minutter

 

# DU SKAL BRUGE:

2 oksebøffer (450 g) af tyksteg/filet/mørbrad

salt og friskkværnet peber

1 spsk olie

150 g butterdej (evt. færdigkøbte plader)

1 æggeblomme (rørt med lidt vand til pensling)

En klejnespore eller et lille glas til udstikning

 

SAUCE MED ENEBÆR OG WHISKY

1 lille løg (skrællet og finthakket)

En klat smør

4 enebær

1 dl piskefløde

3 spsk whisky

friskklippet purløg til pynt

*

 

SÅDAN GØR DU:

Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft 180 °C)

Lad kødet få stuetemperatur, pensl med olie, drys med salt og peber og lad det trække i fem minutter.

Udrul butterdejen og skær den i 20 små cirkler med klejnesporen.

Du kan også trykke cirklerne ud med et lille glas.

Læg dejcirklerne på en bageplade beklædt med bagepapir, prik dem overalt med en gaffel og pensl med æg.

Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 12 minutter, til de er luftige, gyldne og skinnende.

 

Opvarm en slip-let-stegepande og steg bøfferne ved høj varme i tre minutter på hver side.

Fjern dem fra varmen, pak dem ind i stanniol og lad dem hvile et par minutter.

 

Skyl stegepanden og smelt derefter smørret.

Lad løget svitse, til det er gennemsigtigt.

Tilsæt enebær og skru op for varmen.

Tilfør whisky og lad det simre i to minutter.

Hæld derefter fløden ved og smag til med salt og peber.

Når saucen er tyknet, er den klar til servering.

Placer de luftige butterdejscirkler på et fad og hæld en tsk whiskysauce over hver.

Top med en skive oksekød.

Pynt med purløg og server straks.

 

___________________________________

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flot rynket hånd som isterningNoget som dine gæster helt sikkert vil bemærke.
• Pærer porcheret i whisky med ost og valnødEn smuk kanape, der imponerer med sin perfekt krydrede smag af årstidens krydderier fra...
Afstemning
Hvilken cocktail er mest populær i dag?






Afstemning
Hvilken øl er den bedste?






Afstemning
Hvorfra kommer de bedste rødvine?



Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?








Fortæl dine venner om os