Logo

Pærer porcheret i whisky med ost og valnød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Pærer porcheret i whisky med ost og valnød

 

En smuk kanape, der imponerer med sin perfekt krydrede smag af årstidens krydderier fra whisky.

Ønsker du i stedet at lave en sød kanape, kan skimmelosten udskiftes med whisky/ appelsin-creme.

30 KANAPEER FORBEREDELSE: 15 minutter TILBEREDNING: 35 minutter

 

# DU SKAL BRUGE:

50 ml whisky

2 dl appelsinjuice

200 g sukker

7 dl vand

1 kanelstang

½ tsk muskatrød

4 faste pærer (skræl, halver på langs og fjern kernehuset)

250 g (blå) skimmelost (en blød variant)

4-5 små julesalat (helst røde, til at servere kanapeen i)

Valnødder og honning til drys for ekstra smag

*

 

SÅDAN GØR DU:

whisky, appelsin- juice, sukker, vand, kanelstang og muskatnød bringes i kog ved medium varme.

Rør til sukkeret er opløst.

Tilsæt de halve pærer og bring blandingen i kog igen.

Skru ned for varmen og lad det simre uden låg, indtil pærerne er møre (ca. 20-25 min.).

Tag derefter pærerne op, dæk dem til og lad dem afkøle.

Lad evt. resten af væsken koge videre i en halv times tid, indtil den er kogt ind til en sød whisky/appelsin-sirup.

Skær osten i tynde, firkantede skiver.

Placer julesalatbladene på et fad, læg en skive pære på hver og derefter et stykke ost.

Drys med valnødder, dryp med honning eller whisky/appelsin-sirup og server.

 

___________________________________

 

Facebook
Opret din egen Drinksbog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.599 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken cocktail kan du bedst lide?