Logo

Pærer porcheret i whisky med ost og valnød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Pærer porcheret i whisky med ost og valnød

 

En smuk kanape, der imponerer med sin perfekt krydrede smag af årstidens krydderier fra whisky.

Ønsker du i stedet at lave en sød kanape, kan skimmelosten udskiftes med whisky/ appelsin-creme.

30 KANAPEER FORBEREDELSE: 15 minutter TILBEREDNING: 35 minutter

 

# DU SKAL BRUGE:

50 ml whisky

2 dl appelsinjuice

200 g sukker

7 dl vand

1 kanelstang

½ tsk muskatrød

4 faste pærer (skræl, halver på langs og fjern kernehuset)

250 g (blå) skimmelost (en blød variant)

4-5 små julesalat (helst røde, til at servere kanapeen i)

Valnødder og honning til drys for ekstra smag

*

 

SÅDAN GØR DU:

whisky, appelsin- juice, sukker, vand, kanelstang og muskatnød bringes i kog ved medium varme.

Rør til sukkeret er opløst.

Tilsæt de halve pærer og bring blandingen i kog igen.

Skru ned for varmen og lad det simre uden låg, indtil pærerne er møre (ca. 20-25 min.).

Tag derefter pærerne op, dæk dem til og lad dem afkøle.

Lad evt. resten af væsken koge videre i en halv times tid, indtil den er kogt ind til en sød whisky/appelsin-sirup.

Skær osten i tynde, firkantede skiver.

Placer julesalatbladene på et fad, læg en skive pære på hver og derefter et stykke ost.

Drys med valnødder, dryp med honning eller whisky/appelsin-sirup og server.

 

___________________________________

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Minitarteletter med oksekød, og sauce af enebær og whiskyEnkel og sofistikeret kanape, der også kan serveres på minitoast, eller blot på en...
• Whisky trøflerOverraskende hurtige og nemme at lave. Her er skabt en festlig fornyelse af...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os