Logo

Dom. Jean-Marc Boillot Puligny-Montrachet PC La Truffière 2002

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Frankrig, Bourgogne, Côte de Beaune

Type: Tør hvidvin, 13,5 % vol.

Drue: Chardonnay

Pris: 500-1000

Drikkes:til 2017

 

Da den berømte Etienne Sauzet-ejendom frasolgte nogle af sine vinmarker i 1980'erne, var det Jean-Marc Boillot, barnebarn til grundlæggeren Etienne Sauzet og tidligere vinmager (og søn af en vinmager) hos Olivier Leflaive, der overtog det.

I Puligny-Montrachet er der ikke mangel på premier cruer, og nogle af dem er ikke de høje priser værd, der forlanges for dem. J.-M. Boillots vine efterstræber storhed, men ikke i den store, fede, fadprægede stil, som mange chardonnayer fra Bourgogne, nærmere i en slankere, mere klassisk stil. Vinene har en ren, mi­neralsk kerne, og selvom de selvfølgelig lagres på fad, anvendes egetræ velovervejet, endda sparsomt. Der er en stålagtig nerve over de unge vine, der afspejler de koncentrerede safter, de kommer fra. Med alderen får de en rundere profil med et stærkt præg af terroir.

La Truffière er en af de bedre kendte Puligny-premier cruer og en af de mindste - dens beliggenhed kan sammenlignes med den fantastiske grand cru Chevalier-Montrachet. I den fabelagtige 2002-årgang produceredes dejlige, hvide bourgogne-vine, der højst sandsynligt er de bedste vine siden 1996. Boillots Les Foletières 2002 har intense pære- og citron­dufte med kun lige den svageste antydning af smeltet smør. I munden er den elegant, chik, men også strengt fokuseret med en strålende syrebalance med toner af fersken. Som treårig var finishen magtfuld og stadig stramt sammenrullet. Den har brug for tid i flasken til at åbne sig. SW

 

Artikel billede

Rækker med nyplantede vinstokke nær Puligny-Montrachet.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her